Taj-brejk po treći put ove jeseni koban za smederevske odbojkaše

SMEDEREVO, 15. decembar 2023 – U 10. kolu prvenstva Prve lige za odbojkaše, posle dvočasovnog maratona u Dvorani Smederevo, po tradiciji za domaćine neugodni Velikogradištanci još jednom su slavili: Smederevo Carina – VGSK 2:3 (25:17, 20:25, 25:23, 20:25 i 12:15).

Susret je počeo u znaku učenika trenera Dušana Kalinića, koji su od prvog poena imali prednost i asom Stanojevića (12 poena) prvu deonicu rešili u svoju korist.

Do polovine drugog seta domaći su bili u vođstvu, a onda su Mijajlović (21) i Jeremić (20) goste doveli do izjednačenja. Pri rezultatu 18:20 trener Kalinić je uzeo tajm aut, ali to nije pomoglo – gosti su poravnali rezultat u setovima.

Zaigrao je kapiten domaćih Petar Petrović (24) u trećem periodu kao u najboljim danima i ponovo su Smederevci poveli, ali su gosti rešili u svoju korist četvrti set i izjednačili.

Taj brejk je počeo kako su Smederevci samo poželeti mogli; posle asa Radulovića (19) poveli su sa 5:0. Gosti su zatražili tajm aut, nakon koga su serijom od 2:8 napravili preokret.

Prvi ulazak na parket Popovića (3) posrećio se Velikogradištancima. On im je sa tri vezana poena doneo retko viđenu radost gostima.

Narednog vikenda, pre pauze, Smederevci će igrati u gostima, protiv beogradskog Železničara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!